Mladi Katolici

×

Kolumne

Članci pod oznakom: Novosti

Jedan od osnivača karizmatske molitvene zajednice Božja pobjeda: “Pravi muškarac traži snagu i vodstvo Duha Svetoga”

image

Biti muškarac modernog doba nikada nije bila zahtjevnija uloga. U moru trendsetera i propagiranog sebeljublja, on biva stavljen u potlačeni položaj pri čemu njegovo primarno poslanje kao muškarca ostaje ispod površnih okvira. Ivan Prskalo, jedan od osnivača Božje pobjede, progovorio je o tome kako on, vjernik laik  živi svoje svećeničko, kraljevsko i poslužiteljsko poslanje te kako ga je vjerski rast pod “palicom” don Damira Stojića oblikovalo u čovjeka kakav je danas.

Keep reading

Promocija knjige “Ne dam te od sebe”

image

U četvrtak 11.4. u 19:30 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu održati će se promocija knjige hrvatskog poduzetnika i prvostupnika teološke kulture Marijana Krajinovica pod naslovom: “Ne dam te od sebe”.

Keep reading

Vjeronauk za mlade konačno i u Splitu

image

Od ožujka ove godine, točnije od blagdana svetog Josipa, studenti i mladi Splita i okolice imat će u raznolikoj ponudi različitih duhovnih sadržaja još jedan. Naime, na Klerikatu O. fra Ante Antića na Trsteniku jednom će se mjesečno, svaki treći ponedjeljak, od 20.30 sati održavati vjeronauk za mlade. Više informacija o ideji i samom vjeronauku, donosimo u intervju s fra Antom Vučkovićem.

Keep reading

72 sata bez kompromisa – koncert za Sigurnu kuću

image

Ovoga vikenda u našem gradu odvija se velika volonterska akcija 72 sata bez kompromisa. Riječ je o najvećoj volonterskoj akciji u Hrvatskoj koja je prije 3 godine krenula upravo iz Splita, a danas u njoj sudjeluju i Zagreb, Dubrovnik, Osijek, Zadar i Sinj. Ove godine u Splitu volontira više od 600, a u cijeloj Hrvatskoj više od 2000 mladih. Akciju organiziraju udruge SKAC_St, SKAC Palma, SKAC_Du, SKAC Osijek i Pastoral mladih Zadarske nadbiskupije.

Keep reading

Kako je rođena Slavonka pobijedila koalu

image

“Sine, u životu ti najbolje prolaze zgodni i pametni.” Riječi su to moje babe koja nema ni dana škole, a neka od istraživanja idu u prilog ovoj njezinoj tvrdnji.

Da bi bio zgodan trebaš:
- redovito uplaćivati teretanu
- posjećivati ju
- kontrolirati prehranu (jesti manje od Victoria’s Secret modela)
- ne kršiti zacrtana pravila

Keep reading

A kako ti mijenjaš budućnost?

image

„U svijetu, ali ne od svijeta“, geslo je skupine mladih katolika koji se, u organizaciji udruge FORUM PLUS HRVATSKA (ili skraćeno F+HR)  već šestu godinu za redom okupljaju na Forum plus nacionalnim konferencijama. U mnoštvu sadržaja za mlade, ova je konferencija ponešto drugačijeg karaktera jer na jednom mjestu sakuplja mlade intelektualce iz cijele Hrvatske koji su svoje znanje, vještine, sposobnosti i slobodno vrijeme odlučili darovati za boljitak društva u kojem žive.

Keep reading

Skac_St te poziva na Summer School of Visual Identity & Graphic Design

image

Što je to grafički dizajn, a što vizualni identitet? Kako uslikati kvalitetnu fotografiju te kako je naknadno profesionalno obraditi? Kako nastaju plakati, a kako web stranice? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, imat ćeš priliku dobiti ovo ljeto u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, u sklopu projekta pod nazivom “Summer School of Visual Identity and Graphic Design”. No, nemoj da te naziv zavara, sva predavanja i radionice održavat će se na hrvatskom jeziku te naravno, budući da nije sve u učenju, kroz petodnevna druženja sigurno ćeš ostvariti različita nova poznanstva, od poslovnih, preko prijateljskih, pa možda i ljubavnih, tko zna!

Keep reading

Autobus pun ljubavi

image

Ovo je projekt u kojem želimo omogućiti sirotištu Mali dom i siromašnoj djeci u centralnoj Keniji da dobiju školski autobus koji im je neophodan.

Keep reading