Mladi Katolici

Bez ljubavi ništa sam

Magdalena Marđetko

Makova zrnca

Ma.K.

Tko je kao Bog?

Marija Šošić

Moderni Boem

Stipe Baraba

Putem Riječi Božje

Josip Matezović

Večernje molitve

Karla Puljić

Imamo Papu!

Iva Vuković

Posoljeni

Kristina Kasumović

Upoznavanje vjere kroz - crtiće!

image

Svi znate za onaj izraz tebi uvijek treba crtati! Zaista, ako se sjetite samo npr. iskustava s predavanja u školi ili na faksu, primijetit ćete da se teško fokusirati samo na nečiji glas i pratiti informacije. Čovjek ipak većinu informacija prima preko osjetila vida. No opet, čak i kad sami idemo nešto naučiti pa čitamo dokumente, skripte, knjige i sl., opet dođemo u neko zasićenje. Očito lako dođemo do tog stanja kada nam dosadi taj neki način na koji nešto učimo. Međutim, oko nekih stvari to i nije neko opravdanje. Konkretno, poznavanje vlastite vjere. Koliko dobro poznaješ svoju vjeru? Čitaš li Bibliju i Katekizam Katoličke Crkve? Istina, debele su to knjige, teško je pratiti, nemaš možda vremena, ne da ti se, itd. Bez brige, evo ti pomoć!

Keep reading

Vjeruješ li u ljubav?

image

Vjeruješ li u ljubav? Koliko puta smo na ovo pitanje odlučno uzviknuli „da“, a da uopće nismo razmišljali o njegovoj dubini? U tih četiri riječi, skriva se čitav niz kompleksnih pitanja čijih se odgovora bojimo, jer bi upravo oni mogli uzdrmati našu vjeru u ljubav. Mnogo ljudi u 21.stoljeću nije spremno dati cijelog sebe za drugu osobu, a kamoli dati svoj život u ime ljubavi. No, u 3. stoljeću živio je čovjek koji je vjerovao da je upravo ljubav najveće bogatstvo koje je Bog poklonio svojoj djeci, da je upravo ljubav cilj našega života. A njegovo ime bilo je Valentin.

Keep reading

Ti o struji, ja o Bibliji!

image

Kad si student, ili kad upisuješ faks, misliš da znaš kakvih sve predmeta ima na tvom faksu, ili pak da makar otprilike znaš kojim se dijelom struke bave. Ja sam npr. za FER mislio da se svi predmeti vrte oko stvari što rade na električnu energiju ili kako primijenjeno znanje iskoristiti da se ostvari što bolji uspjeh u poslovanju. Ipak, jedna me stvar ugodno iznenadila. Nakon prvih par godina studiranja neki su prijatelji počeli pričati o predmetu gdje se proučava Biblija. Da, dobro ste pročitali, na FER-u postoji predmet na kojem se proučava Biblija! Isprva sam mislio da se zezaju. Na kraju sam saznao da nisam jedini koji to nije znao, da ne spominjem studente ostalih fakulteta i one koji uopće ne studiraju. Malo ću vam tako pokušati približiti tu zanimljivost, a pored toga i koja korist od toga svega za mlade katolike.

Keep reading

Poslani

image

Dietrich von Hildebrand mi je bio potpuno nepoznat u početku. Znala sam za njegovu suprugu, Alice von Hildebrand, jer sam čitala Ljubavlju oplemenjeni. Knjiga mi se veoma svidjela. Zaključila sam da Dietrich vjerojatno je genijalan kao što kažu jer sumnjam da bi inače uspio šarmirati osobu poput Alice.

Keep reading

Skac_St te poziva na Summer School of Visual Identity & Graphic Design

image

Što je to grafički dizajn, a što vizualni identitet? Kako uslikati kvalitetnu fotografiju te kako je naknadno profesionalno obraditi? Kako nastaju plakati, a kako web stranice? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, imat ćeš priliku dobiti ovo ljeto u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, u sklopu projekta pod nazivom “Summer School of Visual Identity and Graphic Design”. No, nemoj da te naziv zavara, sva predavanja i radionice održavat će se na hrvatskom jeziku te naravno, budući da nije sve u učenju, kroz petodnevna druženja sigurno ćeš ostvariti različita nova poznanstva, od poslovnih, preko prijateljskih, pa možda i ljubavnih, tko zna!

Keep reading

Strpljenje

image

Kada bi naše doba moglo imati ime, zvalo bi se „žurba“. Kako očekujemo da naš život bude razboritiji i ljubazniji prema ostalima ako sve želimo „odmah“?

Naš se život razvija u opasnom ritmu: previše žurbe da se nešto napravi, da se stigne, da se riješe osobne i poslovne stvari, nesuglasice koje svaki dan izbijaju s nekim, hitni dogovori. Kada bi naše doba moglo imati ime zvalo bi se „žurba“.

Keep reading

Sveti Dominik Savio – zaštitnik ministranata, djece i mladih

image

Dominik Savio jedan je od najmlađih svetaca Crkve. Bijaše najdraži učenik sv. Ivana Bosca. Rodio se 2. travnja 1842. u selu Riva di Chieri u sjevernoj Italiji, od oca Karla, koji je bio kovač, i majke Brigite, koja je bila krojačica. Bilo ih je desetero braće i sestara, a Dominik je bio najstariji. Isti dan kad se rodio bijaše i kršten. Već od svoje pete godine gorljivi je ministrant, a u 7. godini primio je svetu pričest uz ispovijed. Tada se posvetio Isusu i Mariji i obećao da će se pričestiti kad ga god bude savjetovao duhovni otac te sav radostan uskliknuo: “Oh, to je za mene zaista bio najljepši dan.” Sveti Dominik je uvijek bio živo svetohranište Isusa Krista.

Keep reading

Spor život ili kako slaviti život

image

Spor život je ideja koja govori o slavljenju života. Oko nas se svi nekamo žure bez zaustavljanja. Jednostavnije nam je stalno biti zaokupljen nego smanjiti brzinu i uživati u životu. Biti spor ne znači da sve moraš činiti puževim korakom. Radi se o očuvanju odmora i uživanja u trenutku.

Keep reading

Evo me, mene pošalji

image

Popularni hrvatski svećenik pater Ike Mandurić prilikom koncerta pred 30 tisuća mladih kojim je zaključen SHKM u Vukovaru, popeo se na pozornicu i predvodio molitvu.

Keep reading

Duhovnost

Popularno

Podrži nas klikom

Oglas

Mladi

Aktualno

Obitelj

Popularno

Podrži nas klikom

Oglas